Підготовка до опалювального сезону, завершення жнив, допомога Херсонщині – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Полтавщину відвідав міністр енергетики Герман Галущенко. Оглянули обʼєкти енергосистеми, обговорили підготовку до зими, відзначили енергетиків.

Відбулася зустріч з командою Представництва ЄС в Україні, обговорили питання підвищення спроможності громад, їх залучення до міжнародних проєктів. Громади розвиваються попри виклики війни. Важливу роль у цьому процесі відіграють міжмуніципальне співробітництво й інвестиційні заходи.

Область і Полтава перезавантажують відносини. Попереду із новим керівництвом міста багато роботи. В пріоритеті максимальна підтримка сил оборони, підготовка до безпечного освітнього процесу, підготовка до наступного опалювального сезону, соціальний захист, розвиток медицини.

Начальник ОВА повідомив, що Дитяча міська клінічна лікарня на Леваді отримає компʼютерний томограф від держави.

В «Акварені» запровадили соціальні години для ветеранів війни та дітей з інвалідністю, а полтавські школярі матимуть можливість безкоштовно займатися плаванням.

В області завершилися жнива. Аграрії зібрали 1,7 млн тонн зерна, з них пшениці – 1,3 млн тонн.

Бригада комунальників знову вирушила на Херсонщину. Це вже п'ята ротація добровольців.  За проєктом «Пліч-о-пліч» у Правдиному і Чкаловому уже відновлено 25 домоволодінь.

У Дія Центрі запрацювала точка доступу до сервісів державної реєстрації актів цивільного стану.

Обласні підрозділи поліції та ДСНС Полтавщини отримали 33 мережеві комутатори. Обладнання покращить взаємодію підрозділів, роботу з базами даних, обмін інформацією.

Напередодні Дня молоді очільник Полтавської ОВА та перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко зустрілися з головами молодіжних рад Полтавщини. Вручили обласні відзнаки представникам молодіжної спільноти.

У Полтаві провели матчеву зустріч із боксу на підтримку воїнів ЗСУ. 24 кращі боксери з п'яти областей України зустрілися на одному рингу. Така спортивна подія відбулася в Полтаві вперше. Також полтавські плавці здобули 15 медалей на чемпіонаті світу з плавання серед спортсменів з інвалідністю у Великій Британії.