Previous Next

На Полтавщині провели практичні тренування щодо готовності реагувати на загрози порушення роботи об’єктів тепло-, водо-, газопостачання

Надрукувати

Відбулися спільні практичні тренування з питань забезпечення готовності до реагування на загрози порушення роботи життєзабезпечення.

Працівники ГУ ДСНС України у Полтавській області, Полтавської обласної військової адміністрації, АТ «Полтаваобленерго», ПОКВП ТГ «Полтаватеплоенерго», АТ «Полтавагаз», КП ПОР «Полтававодоканал» вивчали порядок монтажу й використання матеріально-технічних засобів на об’єктах тепло-, водо-, газопостачання та водовідведення, які знаходяться на зберіганні в рятувальників.

«Нині в області триває підготовка до нового опалювального сезону. І крім ревізії та ремонту обладнання, забезпечення необхідними матеріалами, генераторами, варто відпрацювати алгоритм реагування представників усіх галузей на можливі позаштатні ситуації, адже не виключено, що ворог повторить дії минулої зими. Все обладнання має бути протестовано, відповідальні особи визначені та ознайомлені з порядком реагування у випадку надзвичайної ситуації», – зауважив заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик.

Обговорили організацію та здійснення комплексу практичних заходів із запобігання чи ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, спричинених збройною агресією російської федерації. Оглянули сучасні зразки техніки, зокрема й пожежно-рятувальної, аварійно-рятувальної, роботизованої.

Зокрема обговорили алгоритм підключення мобільної електростанції, яка вже продемонструвала свою ефективність на Одещині, до критично важливих обʼєктів Полтавщини.

«Тут представлені модульна котельня й мобільна установка для очистки поверхневих та артезіанських вод. Це перші зразки таких модулів, тому необхідно відпрацювати моменти швидкого підключення цих установок до тих об’єктів, які можуть постраждати від ударів ворога, – розповів директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики ПОВА Едуард Рева. – У великі морози реагувати на будь-які ситуації треба швидко, адже, наприклад, система замерзає за 6-8 годин».

Персонал вивчив практичне обслуговування матеріально технічних засобів підприємств тепло-, водо-, газо-, електропостачання.