Полтаву відвідала група фахівців ДП «Медичні закупівлі України»

Надрукувати

Нещодавно директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОВА Віктор Лисак та його заступник Ігор Куделич зустрілися з групою фахівців ДП «Медичні закупівлі України» (далі – ДП МЗУ) на чолі з в.о. генерального директора Едемом Адамановим.

Вони обговорили широке коло питань спільної діяльності. Детально зупинилися на питаннях етапів та термінів закупівель товарів, виробів медичного призначення та лікарських засобів для закладів охорони здоров’я.

Під час зустрічі її учасники розглянули алгоритм проведення медичних закупівель. Фахівці нагадали, що він розпочинається з визначення номенклатури закупівель, яка формується на основі консультацій експертних груп МОЗ і громадських обговорень та затверджується Міністерством охорони здоров’я України. Потім забезпечується збір та верифікація потреб, затверджуються паспорти бюджетних програм, визначається кількість, формуються технічні завдання. Після цього відбувається власне процедура закупівель. Згодом йде процес поставки та контролю якості, доставка в регіони. ДП МЗУ формує документи про розподіл медичних товарів до адміністративно-територіальних одиниць, відповідно до кількостей, що надаються МОЗ України. ДОЗ надають ДП МЗУ інформацію про заклади охорони здоров’я, які визначено отримувачами. І тоді вже ДП МЗУ розвозить товари отримувачам.

Директор ДОЗ Полтавської ОВА Віктор ЛИСАК проінформував гостей про потребу області у лікарських засобах та виробах медичного призначення, дороговартісному обладнанні та спеціальному автотранспорті.

Під час робочого візиту фахівці ДП МЗУ відвідали КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В. Скліфосовського Полтавської обласної ради» та КП «Полтавський обласний клінічний онкологічний диспансер ПОР». Вони ознайомилися з оновленою матеріально-технічною базою цих закладів для потреб надання якісної медичної допомоги мешканцям Полтавщини.

Спільно з керівниками цих закладів окреслено переваги та проблемні питання у роботі інформаційно-аналітичної системи MedData, визначено потреби.

Також розглянули низку питань щодо ефективної роботи ДП «Медичні закупівлі України», використання фахівцями медзакладів платформи ProzorroMarket та ін. електронних інструментів, що дозволяють здійснювати ефективні закупівлі для публічних замовників.

Досягнуто спільної домовленості щодо проведення on-line наради з керівниками госпітального сектору охорони здоров’я Полтавщини з практичних аспектів використання ІТ інструментів медичних закупівель, підвищенні рівня їхньої професійності з цих питань.

 

КП «Полтавський обласний центр

громадського здоров’я ПОР»