Previous Next

У Дитячій міській лікарні Полтави планують встановити комп’ютерний томограф

Надрукувати

Дитяча міська клінічна лікарня на Леваді отримає компʼютерний томограф від держави. Це буде перший КТ в області саме для педіатричної лікарні.

Про це заявив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Керівник області разом із в.о. міського голови Полтави Катериною Ямщиковою відвідали заклад й окреслили пріоритети в розвитку лікарні.

«Дитяча лікарня на Леваді – це потужний педіатричний заклад із широким спектром роботи. Він надає допомогу діткам з усієї області, тому маємо працювати над оновленням лікарні. Ми вже домовилися з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком про підтримку  розвитку медзакладу. Перше, з чого почнемо, – це саме комп’ютерний томограф. Наразі наше завдання – підготувати приміщення для встановлення обладнання», – зазначив Дмитро Лунін.

Він додав, що серед масштабних планів Полтавської ОВА та міськради – капітальний ремонт приймального відділення лікарні.

Катерина Ямщикова зауважила, що створення комфортного й сучасного простору для лікування дітей – це один із ключових напрямів роботи міста.

«Розуміючи надважливість реалізації цього проєкту, ми маємо об’єднано й оперативно все відпрацювати. Наші діти повинні отримувати якісні медичні послуги. Маємо спільне бачення та бажання. Будемо робити все, що від нас залежить», – зазначила Катерина Ямщикова.

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОВА Віктор Лисак наголосив, що надзвичайно важливо, щоб у медзакладі було таке обладнання. Воно дасть змогу надавати пацієнтам високоточну діагностику одразу на місці.