Previous Next

ПОВІДОМЛЕННЯ ініціативної групи з підготовки та проведення установчих зборів з обрання нового складу громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації

Надрукувати

Запрошуємо представників інститутів громадянського суспільства, які подали в установленому порядку документи для участі в установчих зборах з обрання нового складу Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації, взяти участь в установчих зборах з обрання нового складу Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації, які відбудуться 1 березня 2019 року.

Місце проведення установчих зборів – Зелена зала Полтавської облдержадміністрації, м. Полтава, вул. Соборності, 45. Початок зборів о 10.00 годині. Реєстрація учасників проводиться у день проведення установчих зборів з 09.00 та припиняється о 09.50. Для реєстрації при собі мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу.

У разі, якщо особа, уповноважена інститутом громадянського суспільства взяти участь в установчих зборах, з поважних причин не може особисто взяти участь в установчих зборах, цю особу може представляти інша особа – член інституту громадянського суспільства, який делегував учасника установчих зборів, за умови дотримання статті 246 Цивільного кодексу України та на підставі рішення (протоколу) керівного органу інституту громадянського суспільства, посвідченого підписом керівника громадського обʼєднання та його печаткою. Особа має право голосувати за уповноважену особу, яка подавалася для участі у засіданні установчих зборів та рекомендувалася до складу громадської ради при облдержадміністрації. 

 

Загальний список

учасників установчих зборів з обрання нового складу Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації – кандидатів до нового складу Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації

ЗАВАНТАЖИТИ

 

Регламент

установчих зборів з обрання нового складу Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації:

 

Стаття 1. Загальні положення

  1. Порядок проведення установчих зборів з обрання нового складу Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації (далі - Зборів) визначається Типовим положенням про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 з внесеними змінами та доповненнями, та цим Регламентом.
  2. Засідання Зборів є відкритим.
  3. Право голосу на Зборах мають уповноважені представники інститутів громадянського суспільства (далі – ІГС), які зареєструвались для участі у зборах та отримали іменні посвідчення для голосування. У разі, якщо особа, уповноважена інститутом громадянського суспільства взяти участь у Зборах, з поважних причин не може особисто взяти участь у Зборах, цю особу може представляти інша особа – член інституту громадянського суспільства, який делегував учасника установчих зборів, за умови дотримання статті 246 Цивільного кодексу України та на підставі рішення (протоколу) керівного органу інституту громадянського суспільства, посвідченого підписом керівника громадського обʼєднання та його печаткою. Особа має право голосувати за уповноважену особу, яка подавалася для участі у засіданні установчих зборів та рекомендувалася до складу громадської ради при облдержадміністрації.

Інші учасники зборів мають право спостерігати за перебігом Зборів, здійснювати фото- та відео- фіксацію перебігу зборів без права голосу.

  1. Збори проводяться у такому порядку:

- обираються головуючий та секретар;

- обирається лічильна комісія;

- затверджується порядок денний;

- затверджується регламент Зборів;

- представляється інформація ініціативної групи про проведену роботу з підготовки установчих зборів для обрання громадської ради;

- заслуховується інформація голови Громадської ради при облдержадміністрації попереднього скликання про проведену роботу;

- визначається кількість членів нової громадської ради ;

- обираються члени громадської ради на наступні два роки;

- вирішуються інші питання у межах компетенції Зборів.

 

Стаття 2. Порядок обрання робочих органів Зборів

  1. Кандидатури для обрання до складу робочих органів Зборів пропонуються з числа уповноважених представників ІГС учасниками Зборів з правом голосу.
  2. Будь-який уповноважений представник ІГС має право висунути свою кандидатуру для обрання до складу робочих органів Зборів.
  3. Особа, яка висунута для обрання до складу робочих органів Зборів, має право заявити про зняття своєї кандидатури. Така заява приймається без обговорення та голосування.
  4. Головуючий та секретар Зборів обираються з числа уповноважених представників ІГС відкритим голосуванням.
  5. По усіх кандидатурах, висунутих для обрання головуючим та секретарем Зборів, проводиться відкрите голосування. Обраними вважаються особи, які набрали найбільшу кількість голосів.
  6. Лічильна комісія обирається у кількості не менше ніж 5 осіб відкритим голосуванням списково або по кожній кандидатурі окремо.

 

Стаття 3. Повноваження Зборів та порядок проведення

Збори:
- затверджують порядок денний;

- заслуховують інформацію голови громадської ради попереднього скликання про проведену роботу;

- визначають кількість членів громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації на наступні два роки;

- обирають членів громадської ради на наступні два роки;

- вирішують інші питання у межах компетенції.

При проведенні голосування пропозиції голосуються по мірі надходження із першим винесенням на голосування пропозиції, що надійшла першою.

Проект порядку денного є переліком питань, які пропонуються для розгляду на засіданні Зборів із зазначенням черговості їх розгляду. Порядок денний затверджується шляхом голосування простою більшістю голосів уповноважених представників.

 Проект порядку денного ставить на голосування головуючий на зборах для прийняття за основу.

Порядок денний вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини уповноважених представників, присутніх на Зборах.

Для заслуховування інформації голови громадської ради попереднього скликання про проведену роботу відводиться не більше 15 хв., для виступів – до 5 хв., для інформацій – до 3 хв., для запитань – до 2 хв.

 Виступ одного уповноваженого представника з одного і того ж питання більше двох разів не допускається.

Учасники Зборів можуть ухвалювати ліміт часу на розгляд кожного питання. Загальна тривалість розгляду цього питання – 30 хвилин. У разі, якщо ухвалений ліміт часу вичерпано, учасник Зборів може внести пропозицію про припинення чи продовження обговорення питання. У цьому разі головуючий інформує присутніх про кількість бажаючих, які ще заявили про свій намір виступити, після чого ставить пропозицію про припинення або продовження обговорення на голосування.

 Пропозиції про надання слова можуть подаватись як у письмовому вигляді на ім’я голови зборів, так і шляхом підняття руки.

Уповноважений представник може внести пропозицію про зупинення обговорення по питанню. Голова Зборів у такому випадку інформує присутніх про кількість кандидатів на виступ, після чого ставить пропозицію про припинення обговорення на голосування.

 Обговорення припиняється, якщо за дане рішення проголосувала проста більшість зареєстрованих на зборах уповноважених представників.

Кількість членів громадської ради визначається відповідно до пропозицій уповноважених представників шляхом голосування простою більшістю голосів.

Всі рішення Зборів оформлюються протоколом та підписуються головою Зборів та секретарем.

 

Стаття 4. Порядок голосування для обрання членів громадської ради

Кількість членів громадської ради визначається учасниками Зборів шляхом відкритого голосування, але не може бути більш як 35 осіб.

  1. Персональний склад громадської ради визначається шляхом таємного голосування одночасно по всіх особах, включених у бюлетень для голосування, при якому особа, яка голосує, має віддати свій голос тільки за таку кількість кандидатів, скільки є вакантних місць для обрання.
  2. Для проведення таємного голосування для обрання членів громадської ради лічильною комісією виготовляється бюлетені у кількості, що є більшою на 10, ніж зареєстровано уповноважених інститутами громадянського суспільства учасників Зборів – кандидатів до складу новообраної громадської ради. Лічильна комісія веде облік виготовлених та використаних бюлетенів.
  3. Кожен учасник Зборів - кандидат до складу новообраної громадської ради має право голосувати за таку кількість осіб, внесених до бюлетеня, яка визначена Зборами як кількісний склад новообраної громадської ради, або за меншу кількість осіб. У разі, якщо у бюлетені для голосування під час підрахунку голосів лічильною комісією виявлено кількість позначок ЗА більше, ніж пропонується кількісний склад новообраної громадської ради, такий бюлетень вважається недійсним. У разі, якщо до моменту опускання в урну для голосування уповноважена особа самостійно виявила помилковість голосування, вона має звернутися до лічильної комісії з усною заявою та отримати новий бюлетень для голосування з одночасним погашенням зіпсованого бюлетеня. Заміна бюлетеня у разі псування здійснюється лише одноразово, повторна заміна бюлетеня не допускається.
  4. За результатами підрахунку голосів визначається рейтинг усіх кандидатів шляхом складання лічильною комісією списку кандидатів у порядку зменшення кількості поданих за них голосів. Кандидати, які очолюють цей список, у кількості, що дорівнює встановленому кількісному складу громадської ради, вважаються обраними до ради.
  5. Якщо внаслідок рівної кількості голосів, поданих за кандидатів, список буде містити більше кандидатів, ніж встановлена кількість членів громадської ради, організовується додатковий тур голосування за кандидатів, що набрали рівну кількість голосів. У такому разі голосування за цих кандидатів проводиться шляхом відкритого голосування по кожній кандидатурі окремо.

 

Стаття 5. Визначення установчими зборами дати першого засідання новообраної Громадської ради

  1. Дату, час і місце проведення першого засідання визначає новообрана громадська рада за поданням головуючого на засіданні.
  2. Перше засідання новообраної громадської ради може бути проведено одразу ж після завершення установчих зборів, що визначається окремим рішенням установчих зборів.
  3. На першому засіданні новообраної громадської ради обирається голова громадської ради, його заступник (заступники) та секретар.

 

Стаття 6. Обрання Голови Громадської ради

  1. Голова громадської ради обирається на першому засіданні новообраної громадської ради зборах із числа членів ради шляхом відкритого рейтингового голосування.
  2. Обраним головою громадської ради вважається кандидат на цю посаду, який за результатами рейтингового голосування отримав більшу кількість голосів ЗА.
  3. У разі рівного розподілу голосів за двох або більше кандидатів на посаду голови громадської ради відбувається повторне відкрите голосування щодо цих кандидатів.
  4. Після обрання голови громадської ради надалі веде засідання новообраний голова громадської ради.

 

Стаття 7. Порядок імплементації рішення установчих зборів

    Рішення   установчих  зборів  оформляється  протоколом,  який складається  протягом  трьох  робочих  днів  з  моменту проведення установчих  зборів,  підписується головою та секретарем установчих зборів і подається облдержадміністрації.

Облдержадміністрація  оприлюднює   протокол  установчих  зборів  на  своєму офіційному  веб-сайті  та в інший прийнятний спосіб протягом трьох робочих днів з моменту його надходження.

Облдержадміністрацією на підставі протоколу установчих зборів затверджується склад  новообраної громадської  ради  і  оприлюднюється  його на своєму офіційному веб-сайті та в інший прийнятний спосіб протягом трьох робочих днів з моменту затвердження.