Previous Next

Перспективи відновлення та розвитку Полтавщини окреслили з міжнародними партнерами, – Дмитро Лунін

Надрукувати

Нові можливості задля підвищення спроможності й відновлення громад Полтавщини стали ключовою темою розмови начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна з тимчасово повіреним у справах, заступником голови Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло. Також обговорили механізм взаємодії суб’єктів регіональної влади, громад та міжнародних партнерів під час війни та після Перемоги.

«Ми планували візит до Полтавської області ще до повномасштабного вторгнення. Програма «U-LEAD з Європою» в Україні з 2015 року, і це найбільша програма, що опікується питаннями децентралізації. Вона успішна на рівні вашої області. Та нині актуальні питання розвитку промисловості, аграрного сектору, підтримки ВПО та відновлення регіону», – зазначив на зустрічі Ремі Дюфло.

Під час війни Полтавщині довелося долати невластиві регіону виклики.

«Після 24 лютого область стала тиловою. В першу чергу ми приймали внутрішньо переміщених осіб із Харківщини, з Сумщини та допомагали фронту. У нас велика кількість офіційно зареєстрованих ВПО. Минулого місяця ми відкрили модульне містечко завдяки польським партнерам та партнерам із Великої Британії. Промисловість та аграрний сектор теж продовжують працювати», – наголосив Дмитро Лунін.

Участь у зустрічі взяли заступники начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик та Ігор Панченко, керівник програм Представництва Європейського Союзу в Україні Станіслав Топольницький, координаторка компоненту «Місцеве врядування та реформа з децентралізації влади» Програми ООН із відновлення та розбудови миру Олена Рудич, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОВА Дмитро Мандріков.

Зустріч відбулася в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва й спрямована на залучення міжнародних партнерів, що хочуть співпрацювати з областю та територіальними громадами.