Previous Next

Полтавські школярі безкоштовно займатимуться в басейні «Акварени»

Надрукувати

У басейні «Акварени» зможуть безкоштовно займатися учні полтавських шкіл. Шляхи реалізації відповідної ініціативи обговорили під час візиту в спорткомплекс «Акварена», що в обласному центрі, начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін та секретар Полтавської міськради Катерина Ямщикова.

«Плануємо для школярів як мінімум один урок фізкультури на тиждень. Діти вчитимуться триматися на воді, загартовуватимуться, тренуватимуть усі групи мʼязів. Заняття плаванням – це запорука міцного здоров'я й гармонійного розвитку дитини», – зауважив Дмитро Лунін.

«Не всі батьки мають можливість приводити дітей позайматися плаванням. А формат уроку дозволить залучити більше дітей до занять спортом», – підкреслила Катерина Ямщикова.

Крім того, басейн «Акварени» безкоштовно зможуть відвідувати й діти з інвалідністю у супроводі батьків чи опікунів. А ветерани війни – безкоштовно тренуватися як у басейні, так і в тренажерному залі. Спортивний заклад визначить соціальні години.

«Акварена» – сучасний, комфортний спортивний комплекс, із басейнами на 50 і 25 метрів та тренажерною залою. Це перший об’єкт олімпійського зразка національного рівня, збудований на Полтавщині за понад 30 років незалежності України.