Previous Next

Цього року плануємо провести ще 2 конкурси на міжміські автобусні маршрути, – Світлана Лоскот

Надрукувати

У поточному році відновили проведення конкурсів із перевезення пасажирів на внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування. Про це повідомила начальник Управління інфраструктури ОВА Світлана Лоскот під час апаратної наради.

«18 липня проведено конкурс із перевезення пасажирів на внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування на Кременчуцькому напрямку. За результатами визначено 5 переможців, із якими укладуть договори про організацію перевезень пасажирів автомобільним транспортом терміном на 3 роки, – розповіла Світлана Лоскот. – Цього року плануємо провести ще 2 конкурси на міжміські автобусні маршрути на Гадяцькому, Миргородському та Лубенському напрямках».

За її словами, огляд транспортних засобів засвідчив, що рухомий склад, який обслуговує внутрішньообласні автобусні маршрути, застарілий. Із 10 транспортних засобів, заявлених на участь у конкурсі, 8 мали термін експлуатації понад 20 років, 2 – 16 років.

«На виконання Закону України «Про деякі питання використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, та внесення змін до деяких законів України щодо подолання паливної залежності і розвитку електрозарядної інфраструктури та електричних транспортних засобів», яким передбачено, що органи державної влади та місцевого самоврядування мають до 31 грудня 2023 року розробити та затвердити програми розвитку електрозарядної інфраструктури, пропонуємо розробити обласну програму розвитку пасажирського автомобільного транспорту та електрозарядної інфраструктури. У межах реалізації вказаної програми передбачити заходи щодо закупівлі електробусів, які будуть пристосовані для осіб із інвалідністю та інших маломобільних груп населення», – зауважила Світлана Лоскот.

Вона додала, що вбачає за доцільне територіальним громадам долучитися до розвитку комунального пасажирського автомобільного транспорту, зокрема й  до процесу оновлення рухомого складу та розвитку електрозарядної інфраструктури.

«Це дасть можливість самостійно забезпечувати перевезення мешканців громад, зокрема й пільгових категорій. Для прикладу: такі підприємства надають послуги з перевезення пасажирів у Полтавській, Кременчуцькій, Комишнянській, Скороходівській, Шишацькій, Великосорочинській, Коломацькій територіальних громадах», – розповіла Світлана Лоскот.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зауважив, що питання створення обласної програми розвитку пасажирського автомобільного транспорту є актуальним, проте потрібно детально та ґрунтовно вивчити, які саме заходи в ній будуть передбачені.