Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня в недільному дайджесті

Надрукувати

Область продовжує підтримувати наших військових. Підрозділу морської піхоти передали квадрокоптер і радіостанції.

Навіть в умовах війни надання якісних медичних послуг – в пріоритеті. Отримали від МОЗ дві нові автівки швидкої допомоги для екстренки Полтавщини. Спроможна мережа закладів охорони здоров’я області затверджена. У Центрі реабілітаційної медицини допомагають військовим і цивільним відновитися після хвороб опорно-рухової, нервової систем чи травм.
Начальник ОВА поінформував, що в області наближаються до завершення жнива жнива. Аграрії зібрали 1,5 млн тонн урожаю, зокрема пшениці – 1,2 млн тонн.
Триває перший набір учнів до Полтавського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героя України Віталія Грицаєнка.
Полтавщина активно долучається до відбудови Херсонщини. За проєктом «Пліч-о-пліч» 18 будинків відремонтували бригади з Полтавщини у двох селах: 11 – у Чкаловому, 7 – у Правдиному.
Програма єВідновлення розширюється. Відтепер українці можуть отримати від держави компенсацію за зруйноване через російську агресію житло. Кошти надають у вигляді сертифіката, за яким можна придбати нову квартиру чи новий будинок – як у забудовника, так і на вторинному ринку.
341 підприємець на Полтавщині отримав грант за програмою єРобота.
Золоті та бронзові медалі завоювали юні спортсмени на європейських змаганнях у Португалії та Румунії.