Previous Next

Корисні та смачні страви у школі – одна з важливих складових здоров'я наших дітей, – Дмитро Лунін

Надрукувати

У Полтавській області провели форум щодо реформи шкільного харчування, яку запровадила перша леді Олена Зеленська кілька років тому.

Про заплановані кроки реалізації реформи в області розповів начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«Першу фабрику-кухню на Полтавщині плануємо створити в Решетилівській громаді. Опорні кухні – як мінімум у 17 громадах та базові – у двох громадах. Проєкти подали до профільного міністерства. Корисні та смачні страви у школі – одна з важливих складових здоров'я наших дітей», – наголосив Дмитро Лунін.

За його словами, майданчиком для навчання кухарів став нещодавно відкритий кулінарний хаб у Кременчуці. https://poda.gov.ua/news/153618

«Навчити кухарів – це половина справи. Маємо оновити й обладнання в їдальнях. До початку повномасштабної війни область закупила 200 одиниць сучасної техніки», – наголосив Дмитро Лунін.

Також учасники форуму обговорили стратегію реформування системи шкільного харчування, фінансову спроможність громад для її реалізації, державний контроль Держпродспоживслужби при реформуванні, модернізацію харчоблоків із застосуванням трьох технологічних моделей, необхідність розвитку хабів в Україні та професійну підготовку кадрів.