Ваше завдання – щоб світ завжди був разом з Україною – виступ Президента на нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України

Надрукувати

«Сьогодні у нас із вами особлива, можна навіть сказати, екстрена зустріч. Зараз, за серпень, маємо підготуватися до нового політичного сезону у світі, щоб і цей сезон теж став проукраїнським. Час із вересня до грудня буде періодом рішень. Відповідальних рішень – і для України, і для всієї Європи, і для глобальної безпеки.

Маємо так підготувати рішення цього півріччя, щоб кожне було синьо-жовтим, нашим, українським, національним – і всі наші рішення, і рішення разом із партнерами, і рішення на рівні міжнародних інституцій. Кожне рішення про Україну та українців має бути для України та українців. Посилювати нашу державу й суспільство, усю націю – українців в Україні та українців у світі. Допомагати захищати свободу й незалежність. І – що не менш важливо – зміцнювати позиції України у глобальній конкуренції за людський капітал. Зараз бути послами України – це бути послами тих рішень, яких ми очікуємо, які готуємо, наповнюємо змістом. Ваше завдання – щоб світ завжди був разом з Україною. Активність – це ключове для дипломатії. Є посли, які саме так і працюють. Є й ті, хто швидше статист, а реальну роботу здійснюють інші та на іншому рівні. За цей час, із серпня до грудня, ніхто не має права бути статистом, і кожен має стати переможцем у своїй сфері – заради України. Саме цього я вам усім бажаю – перемог, активності. І саме за це дякую. Слава Україні!»

Володимир Зеленський провів нараду з керівниками закордонних дипломатичних установ України.