Previous Next

Волонтери з Миргородського району збирають і передають гуманітарну допомогу для військових та ВПО

Надрукувати

Із перших днів війни жителі Полтавщини підтримують військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні волонтери з Миргородського району привезли чергову партію гуманітарної допомоги до закладів освіти та охорони здоров’я Полтави. Це домашні соління, фрукти та овочі, готові страви.

«Із перших днів війни разом із небайдужими односельцями збираємо продукти харчування, готуємо вареники, пироги та інші страви й щотижня привозимо для наших військових, які лікуються в госпіталях. Також підтримуємо переселенців, які мешкають у місцях компактного проживання. Сьогодні привезли огірки, помідори, яблука, томатний сік, консервацію, олію та готові вареники», – розповів волонтер Володимир Довгай.

За його словами, у селі Соснівка створена бригада волонтерів, які збирають продукцію та готують їжу. Це 12 людей, серед яких в основному жінки.

«Люди в нашому селі та прилеглих населених пунктах знають, що ми збираємо таку допомогу. Із задоволенням долучаються та підтримують, хто чим може. Не стоїть осторонь цієї ініціативи й місцевий соціально відповідальний бізнес. Скажімо, сьогодні передаємо 300 кілограм огірків від одного з підприємців», – додав Володимир Довгай.

Він наголосив, що таку допомогу планують надавати й надалі.