Дмитро Лунін підбив підсумки тижня у традиційному дайджесті

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Розповів, що цього тижня, у День Української Державності, поклали квіти до пам'ятника гетьману Іванові Мазепі. Нагородили жителів Полтавщини. Із нагоди професійного свята привітали медичних працівників.

Очільник області зауважив, що Полтавщина готується до нового опалювального сезону в умовах війни. Провели робочу зустріч із представниками «Укренерго», підприємств області, керівниками профільних департаментів та енергетиками.

Відбулася сесія обласної ради. Ухвалено низку важливих рішень.

«Із бюджету області спрямуємо 60,5 млн грн на підтримку ЗСУ та оборону. Затвердили обласну Комплексну програму реабілітації, інтеграції та соціального захисту Захисників і Захисниць України, членів сімей загиблих. Полтавському ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою присвоїли ім'я Героя України Віталія Грицаєнка. Також діти загиблих воїнів із багатодітних сімей, які навчаються на денній формі, отримуватимуть щомісячну додаткову допомогу», – розповів Дмитро Лунін.

За його словами, Полтавщина перетнула екватор збору ранніх зернових і зернобобових. Наші аграрії вже зібрали 1 млн тонн зерна нового врожаю.

Також у межах національної ініціативи «Пліч-о-пліч» Полтавська область допомагає відновлювати села Правдине та Чкалове на Херсонщині. Крім того, нова бригада комунальників вирушила в Херсонську громаду.

Дмитро Лунін додав, що всі, чиє нерухоме майно знищене внаслідок війни, можуть подати заявки на компенсацію. Заявки приймають через Дію, а також у паперовій формі в ЦНАПах, органах соцзахисту населення або нотаріуса.

Також очільник області розповів, що Швейцарія допоможе Полтавщині облаштувати укриття у школах у межах проєкту «DECIDE: Відбудова. Ініціатива з відновлення шкіл».

Крім того, Дмитро Лунін зазначив, що триває другий етап обміну старих ламп на нові LED. 28 освітніх і 13 медичних закладів у 17 громадах Полтавщини вже скористалися цією можливістю.