Previous Next

У краєзнавчому музеї відкрили виставку «Війна впритул»

Надрукувати

У День Української Державності в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського відкрили виставку «Війна впритул».

«Її експозиція за допомогою кругових панорам у форматі зйомки 360°, відео з дронів та 3D-моделювання в деталях демонструє, як виглядає геноцид української нації. Завдяки VR-окулярам можливо побувати на місцях руйнувань, спричинених масовими обстрілами російськими загарбниками цивільної інфраструктури в Україні», – розповів заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко.

За його словами, ці матеріали є наочними доказами злочинів росії й в майбутньому допоможуть притягнути агресора до відповідальності.

Проєкт уже був представлений в Європі та США в межах світового туру, присвяченого річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Довідково. Ініціатори проєкту – професіонали з Discover.ua та FreegenGroup. Над зйомками працює фотожурналіст із багаторічним досвідом, перший сертифікований фотограф Google в Україні Микола Омельченко.

Використовуючи сучасні технології, проводять зйомки руйнувань, спричинених агресором, і розміщують на Google-картах, сторінках у соціальних мережах та сайті проєкту.

Команда проєкту «Війна впритул» активно взаємодіє з Державною службою України з надзвичайних ситуацій, Міністерством внутрішніх справ України, Міністерством культури та інформаційної політики України, Міністерством закордонних справ України.

Панорами й відео з дронів допомагають у роботі рятувальників, під час розборів завалів та дослідженні реального стану руйнувань. Особливим напрямом діяльності є створення 3D-моделей пам’яток та будівель історичної спадщини.