Previous Next

На Полтавщині відзначили День Української Державності

Надрукувати

В обласному центрі з нагоди Дня Української Державності відбулося покладання квітів до пам’ятника гетьману України Івану Мазепі.

Начальник Полтавської військової адміністрації Дмитро Лунін наголосив, що в цей день згадуємо етапи українського державотворення і вшановуємо всіх, хто доклав зусиль і поклав життя задля існування незалежної демократичної України.

«Історія нашого державотворення налічує тисячі років. Україна нині як ніколи потребує сильної та ефективної держави, безперебійної роботи її інститутів. Ми ніколи не відступимо від принципів демократичної і правової держави, – сказав Дмитро Лунін. – Історія українського державотворення нероздільно повʼязана із розвитком українського війська – Збройних Сил України. Захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Зараз весь український народ – це армія сміливих та незламних людей. Правда в усі часи звучить голосніше за будь-яку зброю, і правда у цій боротьбі за нами, тому Україна обов'язково переможе».

Із нагоди державного свята у Полтавській ОВА відбулася церемонія нагородження. Військові, рятувальники, освітяни, науковців ці та держслужбовці отримали почесні грамоти Полтавської обласної військової адміністрації.