Звернення начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна з нагоди Дня Української Державності

Надрукувати

Утверджуючи понад тисячолітню історію українського державотворення, Україна відзначає День Української Державності.

У цей день ми згадуємо етапи нашого державотворення і вшановуємо всіх, хто доклав зусиль і поклав життя задля існування незалежної демократичної України.

Ознаками успішної державності є втілене право нації на незалежність, ефективний державний апарат і дієздатне військо, правова система та міжнародне визнання держави як рівної та суверенної.

Історія нашого державотворення сягає витоками Руської середньовічної держави. Тризуб є нашим давнім символом. Ми є спадкоємцями Київської Русі, Тризуба Володимира Великого, а також усіх державних утворень, що протягом тисячолітньої історії були на цій Богом даній нам землі.

День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими традиціями. Захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні сили України, даючи гідну відсіч агресору, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави, доводять, що українці – армія сміливих і незламних.

Національна єдність – обов’язкова умова збереження державності. Національна єдність стане для нас запорукою Перемоги над агресором. Нинішня війна – продовження нашої боротьби за незалежність, суверенітет та існування українців як нації, за свою культуру та ідентичність.

Ми єдині в нашому прагненні перемогти ворога. Ми переможемо.

Слава Україні!

 Дмитро ЛУНУН, начальник Полтавської обласної військової адміністрації