Уже подано майже 270 заяв кандидатів у помічники ветерана, – заступник міністра Тетяна Калита

Надрукувати

Триває процес конкурсного відбору кандидатів на участь у пілотному проєкті Мінветеранів із започаткування в Україні інституту помічника ветерана. Станом на ранок середи, 26 липня, вже подано 267 заяв від бажаючих за принципом “рівний з рівним” допомогти, підтримати і скоординувати супровід наших Захисників та Захисниць на шляху переходу від військової служби до цивільного життя.

Про це під час прямого ефіру “Українського радіо” повідомила заступник міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита.

“Експеримент впроваджується у чотирьох пілотних областях —  Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській та Миколаївській. Кандидатами у помічники у переважній більшості є ветерани й ветеранки та члени їхніх сімей. У цих регіонах спеціально створені комісії вже проводять співбесіди з кандидатами. Вже у серпні обрані учасники розпочнуть навчання у новостворених Центрах ветеранського розвитку та згодом будуть працевлаштовані у сервісних центрах”, – розповіла заступник міністра.

Майбутні помічники активно працюватимуть з ветеранською аудиторією. Вони консультуватимуть з питань працевлаштування, навчання, аспектів соціального захисту та реабілітації, покращення стану здоров’я, загалом реалізації своїх прав та пільг у різних сферах. Також Мінветеранів налагодило співпрацю із місцевими ЦНАПами, що можуть бути однією з точок дотику в громаді для відповідної категорії людей, зазначила Тетяна Калита.

Нагадаємо, що кандидати на посаду помічника ветерана можуть подати заяву в електронній формі на участь у конкурсі винятково через інформаційний портал Е-ветеран (https://eveteran.gov.ua).

Активно працюють канали інформаційної підтримки процесу набору помічників ветеранів. На ваші запитання очікують телефонні лінії інформаційної підтримки проєкту:

Вінницька область – Інна – 063-230-27-58

Дніпропетровська область – Наталія – 063-688-94-10

Львівська область – Наталія – 063-230-25-60

Миколаївська область – Валерій – 097-441-61-04

А також у форматі листування працює електронна пошта інформаційної підтримки: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Докладніше про умови участі у проєкті та загалом його мету започаткування можна довідатися за посиланням.

Міністерство у справах ветеранів України