Обласний ліцей із військово-патріотичною підготовкою планують перейменувати на честь Героя України Віталія Грицаєнка

Надрукувати

Полтавський ліцей з посиленою військово-патріотичною підготовкою носитиме ім’я Героя України Віталія Грицаєнка – нашого земляка, воїна батальйону «Азов», який боронив Маріуполь.

Відповідний проєкт рішення підтримали депутати обласної ради на засіданні постійної комісії з питань освіти, науки та культури.
«Полтавщина знає і шанує своїх Героїв. Присвоєння Полтавському ліцею з посиленою військово-патріотичною підготовкою ім'я Героя України Віталія Грицаєнка – це вагомий крок у напрямі національно-патріотичного виховання наших дітей і молоді», – зазначив Дмитро Лунін.
Директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаконський розповів, що Віталій Грицаєнко народився в Полтаві, працював у цьому місті та займався педагогічною діяльністю. Із 2014 року брав участь у антитерористичній операції. У ніч на 19 березня 2022 року група військовослужбовців «Азову», до складу якої входив старший лейтенант Віталій Грицаєнко, здійснила рейд у тил противника. Під час бойового зіткнення офіцер зазнав тяжких поранень, несумісних із життям. Віталій Грицаєнко посмертно отримав звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».
«Мій чоловік був зразковим офіцером. Він є прикладом для майбутніх поколінь. Із кулеметника за кілька років він став заступником командира. Віталій був мужнім, відповідальним до підлеглих. На перше місце ставив військову, медичну та вогневу підготовку, – розповіла дружина полеглого воїна Вікторія Грицаєнко. – Сподіваюся, що, коли виросте наш син, він теж навчатиметься в цьому ліцеї».
Питання про присвоєння Полтавському ліцею з посиленою військово-патріотичною підготовкою ім’я Віталія Грицаєнка розглянуть на сесії облради.