Previous Next

Миргородська громада стане першою на Полтавщині, де апробують нову соціальну послугу з реабілітації захисників і захисниць, – Дмитро Лунін

Надрукувати

Реабілітація й соціальна адаптація наших військових – необхідні процеси в умовах війни. Миргородська громада стане першою на Полтавщині та в Україні загалом, де апробують нову соціальну послугу в межах обласної програми. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Під час нещодавнього візиту до Миргорода Дмитро Лунін, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, народний депутат України Олег Кулініч оглянули один із санаторно-курортних закладів, на базі якого планують відновлювати емоційний стан військових з інвалідністю та їхніх родин. Цей процес відбуватиметься під супроводом мультидисциплінарної команди, у складі якої – психологи, соціальні педагоги, психіатри, масажисти.
«Ставимо за мету наблизити такі послуги до людей, які цього потребують. Три громади – Миргородська, Зіньківська та Решетилівська – підписали меморандум про взаємодію. Переконаний, що це дасть початок ефективному обміну досвідом і розвитку послуг соціального захисту наших воїнів», – підкреслив Дмитро Лунін.

Нагадаємо, на Полтавщині розробили проєкт обласної Комплексної програми соціального захисту, реабілітації та інтеграції захисників і захисниць України.Програма охоплюватиме сім напрямів. Один із них – реабілітація ветеранів з інвалідністю разом із сім'ями в санаторно-курортних закладах Полтавщини протягом 10 днів та індивідуальний супровід родин.