«Полтавщина є взірцевим регіоном у взаємодії з внутрішньо переміщеними особами й розвитку ветеранської політки», – Ірина Верещук

Надрукувати

Полтавська область – у лідерах серед регіонів України у взаємодії з ВПО та розвитку ветеранської політки. Про це розповіла Віцепрем’єр-міністр – Міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук за підсумками робочого візиту на Полтавщину.

«Окрім відкриття модульного містечка, провели кілька робочих нарад, які стосувалися питань підтримки внутрішньо переміщених осіб та розвитку ветеранської політики в області, – зауважила Ірина Верещук. – Полтавщина є взірцевим регіоном у взаємодії з внутрішньо переміщеними особами та розвитку ветеранської політки. Робота за цими напрямами є системною та плідною. Дякую керівництву області, громадам, соціально відповідальному бізнесу за це».
Ірина Верещук зауважила, що в межах візиту опрацювали вкрай важливі й актуальні питання: подальше забезпечення житлом ВПО у громадах, працевлаштування переселенців та ветеранів війни, їхню реабілітацію й подальшу інтеграцію в суспільстві, а також поспілкувалися з людьми.
«Також провели вже шосте засідання координаційного центру, який працює при Полтавській ОВА. Зокрема обговорили створення соціальних гуртожитків під тимчасове житло для ВПО у громадах. Взаємодія між урядом, профільними міністерствами, обласною владою і громадами є надважливою сьогодні. Разом до перемоги», – підкреслила Ірина Верещук.