Проєкт прозорих іспитів у сервісних центрах МВС розширюється на ще чотири регіони

Надрукувати

3 серпня Сумська, Рівненська, Житомирська та Кіровоградська області долучаться до проєкту оптимізації екзаменаційної діяльності для отримання права керування транспортними засобами. Він передбачає зміни щодо технічних умов у класах для складання теоретичних іспитів та автомобілів для складання практичних іспитів. Зміни також торкнуться кількості сервісних центрів МВС, де є екзаменаційна діяльність. Мета проєкту – забезпечення максимально прозорих умов складання іспитів у сервісних центрах МВС.

Так, в класах для теоретичних іспитів встановлять по 4 камери відеофіксації та запис звуку, а в автівках сервісних центрів МВС для приймання практичних іспитів категорії В збільшиться кут огляду. Це зроблять, щоб уникнути «сліпих зон». Разом з тим зміниться система контролю екзаменаторів, оскільки відео із будь-якого іспиту зможе переглянути контролюючий орган не тільки в регіоні, але і працівник Головного сервісного центру МВС. Ці технічні зміни викликають і процеси оптимізації.

Оптимізація роботи сервісних центрів МВС означає, що в деяких населених пунктах залишаються сервісні центри МВС, які продовжують надавати всі послуги, крім теоретичних та практичних іспитів. А ті сервісні центри МВС, де екзаменаційну діяльність реформують, перетворюються на своєрідні регіональні хаби.

Іспити прийматимуть по-новому в Рівненській області в м. Рівне та м. Сарни, в Житомирській області – в с. Довжик та м. Коростень, в Кіровоградській області – в м. Кропивницький та м. Олександрія, в Сумській області – в м. Суми та м. Конотоп. Вже з 21 липня запрацював онлайн-запис в електронну чергу для складання практичного іспиту в цих сервісних центрах МВС.

Нагадаємо, що пілотний проєкт прозорих іспитів стартував 1 червня в Одеській, Львівській, Вінницькій та Київській областях і, з огляду на результати, його вирішили продовжувати та поширювати на інші регіони.

Усім кандидатам у водії, які планують складати іспити в цих областях, варто взяти до уваги, що проєкт передбачає чесні умови для кожного. Статистика демонструє, що кожен четвертий кандидат у водії відмінно складає теоретичний іспит з першого разу, а кожен третій успішно складає практичний іспит з першого разу. Якщо є знання, то отримання посвідчення водія проходить легко і з першої спроби.