Полтавців запрошують на майстер-класи із різних видів спорту

Надрукувати

Популяризація занять фізкультурою і спортом, організація та проведення спортивних заходів, реалізація проєкту «Активні парки – локації здорової України» – основні напрями діяльності обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Про заходи, проведені 2023 року, розповів на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини в. о. директора Полтавського обласного центру «Спорт для всіх» Олександр Іванов.

За пів року відбулися 42 фізкультурно-оздоровчі заходи: «Активні парки – локації здорової України», забіги «Winter Run», «Spring Run», «Активні парки – Забіг Полтавщини», обласний фестиваль «Тато, мама, я – спортивна сім’я», тренування з кросфіту, баскетболу, пляжного волейболу тощо. Загалом до щоденних фізичних активностей залучено 2250 учасників, з яких 550 – внутрішньо переміщені особи.

«Найпопулярніші проєкти: «Активні парки – локації здорової України» та «Замість кави – зроби вправи», – говорить Олександр Іванов. – «Активні парки…» – проєкт програми Президента України, що покликаний залучити якомога більше людей до систематичних тренувань, адже здорова нація – найвища цінність держави. Тренування «Замість кави – зроби вправи» відбуваються щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці о 8 годині ранку в парку «Перемога» в Полтаві».

Із травня в Кременчуцькій, Миргородській, Горішньоплавнівській, Лубенській, Зіньківській, Решетилівській, Щербанівській, Котелевській, Пирятинській, Сенчанській та Піщанській громадах працюють координатори соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». Дізнатися про заходи, що відбуваються в громадах, можна з офіційних сторінок у соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм і месенджері Телеграм.

«Ще один тривалий проєкт, що стартував 21 липня – «Майстер-класи з різних видів спорту». Щоп’ятниці о 10 годині в Сонячному парку Полтави відомі спортсмени – переможці міжнародних, європейських та всеукраїнських змагань – проводитимуть тренування для всіх охочих», – зазначив Олександр Іванов. Попереду – змагання зі стріт воркауту, велопробіг до Дня Незалежності України, забіг «Осінній Run», змагання серед військовослужбовців і ветеранів.