Previous Next

Військовим передали автомобіль і генератори

Надрукувати

Для потреб морських піхотинців ВМС України передали автомобіль високої прохідності та 15 генераторів. Частину генераторів придбали за кошти обласного бюджету, частина отримані як гуманітарна допомога.

«Генератори середньої потужності від 3 до 5 кВт, які дозволяють мобільно забезпечити енергоживлення підрозділів і об’єктів, заряджати радіостанції та інші прилади. Їх компактність дозволяє мінімізувати витрати палива й забезпечити їх оперативне транспортування», – розповів заступник начальника ОВА Максим Калінін.
Автомобіль Mitsubishi L 200 передали від Горішньоплавнівської територіальної громади. Це пікап підвищеної прохідності, модель автомобіля доволі надійна та перевірена. Його використовуватимуть для виконання різних бойових завдань.
«Це не перша автівка, яку передаємо військовим, – розповів голова Горішньоплавнівської територіальної громади Дмитро Биков. – Також на найближчий сесії міської ради виділимо 8,4 млн грн для потреб наших захисників і захисниць. Це кошти, які надійдуть до військових частин, що боронять нашу країну».
«Дякуємо Полтавській ОВА та облраді й Горішньоплавнівській міськраді за вагому та необхідну допомогу для нашого підрозділу. Завдяки вашій небайдужості ми маємо можливість максимально ефективно виконувати поставлені перед нами завдання», – зазначив представник бригади морської піхоти Петро Олексюк.
Також нагородили підприємців і представників органів місцевого самоврядування за значний особистий внесок та надання допомоги військовим частинам і підрозділам ЗСУ й активну волонтерську діяльність відзнакою Міністерства оборони України – нагрудним знаком «Знак пошани».