Відбудова Херсонщини, допомога ЗСУ, зустрічі зі спортсменами й журналістами – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Розповів, що Полтавщина разом із 14 областями країни допомагає відбудовувати населені пункти Херсонщини в межах пілотного проєкту «Пліч-о-пліч». Бригади з нашого регіону відновлюють два населені пункти Херсонщини – Чкалове та Правдине.

Крім того, 47 комунальників із Полтавщини допомагатимуть херсонцям підготуватися до опалювального сезону. А 17 архітекторів і будівельників задокументували наслідки підтоплення житла в місті, щоб люди могли отримати грошову компенсацію за зруйноване нерухоме майно.

Цього тижня також передали бійцям 30 рацій – 10 автомобільних і 20 переносних – та чотири квадрокоптери, пристосовані для зйомки вночі.

Дмитро Лунін зазначив, що Полтавщина отримає понад 640 млн грн на реконструкцію й капремонт закладів медицини та освіти.

У Лубенській лікарні інтенсивного лікування цього тижня запрацював сучасний ангіограф.

Цього тижня очільник ОВА зустрівся з журналістами на пресконференції в медіацентрі Полтавщини. Обговорили підготовку до нового навчального року й допомогу Херсонщині.

Також відзначили переможців і призерів ІІІ Європейських ігор, чемпіонів світу, Європи та їхніх тренерів. Каро Марандян із Кременчука здобув «бронзу» на континентальному Кубку з дзюдо.