Previous Next

В обласному центрі відбувся відбірковий тур фестивалю «Мелодії незламних сердець»

Надрукувати

У Полтавській обласній філармонії відбувся відбірковий тур Національного благодійного творчо-мистецького фестивалю військово-патріотичної пісні «Мелодії незламних сердець». 

Започаткували цей проєкт Міжнародний благодійний фонд «Незламна українська нація» та Міжнародний родинний фестиваль «Мелодія двох сердець», щоб об’єднати українську націю, підтримати бойовий та моральний дух, популяризувати пісні народжених війною.

«Країна-агресор вкрала у нас наші весни, наші зими, наше літо. Але ми щодня наближаємо  перемогу. У воєнні дні народжуються нові твори, які розкривають душу, спонукають на звершення», – говорить голова організаційної ради фестивалю, народна артистка України Світлана Білоножко.

Директор Департаменту культури і туризму ОВА Ірина Удовиченко, звертаючись до конкурсантів, зауважила: «Ми вперше за кілька останніх років зібралися на фестиваль у режимі офлайн. Два роки пандемії та війна не давали нам змоги повноцінно проводити фестивалі. Маємо сьогодні гарний почин. Наша  культурна спільнота області та України тримає стрій. Ми допомагаємо військовим піснею та словом». 

Завітав на фестиваль і почесний консул Литовської республіки в Полтавській області Володимир Пилипенко.

 «Литва була, є і завжди буде з Україною. Спільно йдемо до перемоги над російським агресором. Пісня – це зброя. Зверніть увагу, що зброя ця не старіє. Та пісня, що була актуальною і допомагала бити ворога 400-300 років тому й сьогодні актуальна, й сьогодні її співають. Це єдина зброя, на яку не впливає час і світовий прогрес», – зазначив   Володимир Пилипенко.

У відбірковому турі фестивалю брали участь 10 колективів та 18 окремих виконавців. Переможці представлятимуть нашу область у Києві.