Previous Next

Із вересня в Білецьківському ліцеї діти зможуть навчатися офлайн

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін відвідав Кам’янопотоківську громаду. Ознайомився з роботою низки об’єктів. Серед актуального: укриття закладів освіти, підтримка переселенців, надання медичної допомоги жителям громади.

«У Білецьківському ліцеї оглянули укриття. Його готують до нового навчального року. Зробили ремонт, є санвузол, вентиляція, інтернет. Із вересня діти зможуть вчитися не за змішаною формою, а офлайн», – розповів Максим Калінін.

За його словами, в дитсадку облаштовують сховище. З місцевого бюджету виділили кошти, провели тендер. У захисній споруді створили умови для дозвілля дітей: ігрові куточки, ляльковий театр, є спальні ліжка.

Крім того, в громаді проживають понад 400 вимушених переселенців. Їх забезпечили житлом, надають допомогу продуктами та речами. Останні отримують як від обласного гуманітарного штабу, так і від міжнародних партнерів.

«Ознайомилися з роботою амбулаторії сімейної медицини. Вона обслуговує 7 населених пунктів. Угоду з лікарем уклали понад 2,5 тисячі пацієнтів», – додав Максим Калінін.

Також заступник начальника разом із головою громади й керівниками галузевих напрямків обговорили перспективи співпраці, реалізацію спільних проєктів на умовах співфінансування. Зокрема, обговорили взаємодію громади з Регіональним офісом міжнародного співробітництва.