Previous Next

В обласному центрі відкрили всеукраїнську виставку рисунка

Надрукувати

У Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка презентували всеукраїнську виставку рисунка «Лінія і простір».

Представили свої роботи 75 художників з Києва, Харкова, Одеси, Дніпра, Запоріжжя, Сум, Кривого Рогу, Лубен, Кременчука, Кам’янця-Подільського.
«Лінія і простір – дуже символічна назва. Я взагалі думаю, що слово «лінія» ввійшло в наше життя в різних його сенсах. Ми всі знаємо, що таке лінія розмежування, лінія бойових дій, червона лінія. А простір ми зараз виборюємо. Мріємо повернути свою територію до кордонів 1991 року», – зауважила директорка Полтавського художнього музею Ольга Курчакова.
В експозиції – 155 робіт, виконаних олівцем, пером, тушшю, вугіллям, сангіною, соусом, сепією. Ідея показу рисунка належить художникам Полтавської обласної організації НСХУ. Подякував полтавцям за ініціативність відповідальний секретар Національної спілки художників України Олександр Савка: «Відрадно, що в такі важкі часи у нас відкриваються виставки. Мистецьке життя триває. Зичу всім художникам натхнення та визнання».
Академік, народний художник України Віктор Ковтун завітав на відкриття виставки «Лінія і простір» із подарунками. Він подарував Полтавському художньому музею дві власні картини.
Окрему частину експозиції становлять твори Олександра Тарасенка, який загинув у перші дні повномасштабної війни, виборюючи нашу незалежність.