Previous Next

Продовжуємо розвивати сферу кібербезпеки та захисту інформації на території Полтавщини, – Ігор Панченко

Надрукувати

Сьогодні заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко взяв участь у тренінгу «Кібербезпека у системі вищої освіти» для викладачів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Продовжуємо розвивати сферу кібербезпеки та захисту інформації на території Полтавщини. Сьогодні на тренінгу для викладачів розглянули, які є виклики й потреби вищої освіти в галузі кібербезпеки та досвід міжнародних партнерів, – розповів Ігор Панченко. – Кібербезпека – спеціальність майбутнього, яка стає сьогоденням. Презентували нову для вишу спеціальність – «Кібербезпека та захист інформації»».

Ігор Панченко зауважив, що уже цього року в університеті планують прийняти щонайменше 25 студентів для підготовки фахівців, здатних вирішувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми забезпечення інформаційної безпеки держави.

Також для всіх студентів закладу доступний безкоштовний курс «Базові правила безпеки в цифровому середовищі» від Фонду цивільних досліджень та розвитку США CRDF Global.

Нагадаємо, нещодавно на Полтавщині провели перші регіональні командно-штабні навчання з кібербезпеки https://poda.gov.ua/news/153674