У Лубнах продовжують лікувати малюків фахівці Луганської дитячої лікарні

Надрукувати

У переміщеній до Лубен майже рік тому «Луганській обласній дитячій клінічній лікарні» продовжать лікувати новонароджених дітей, тому потреба в обладнанні зростає. Волонтери благодійної організації «БФ «Help for Ukraine» завдяки німецькій фундації @MEDICAL e.V. привезли туди інкубатор для новонароджених, медичні маски, приліжкові тумби.

«Допомагаємо не вперше, – розповідає президент Фонду Степан Асланян, – У вересні минулого року наш фонд надав цій лікарні 12 дитячих ліжок, у грудні – медичні маски, гумові медичні рукавички, одноразові медичні халати.  За таку можливість дякуємо, перш за все, Оксані Улан із німецької фундації @MEDICAL e.V.»

Як прокоментував амбасадор Фонду Євген Кошовий, потреб у лікарні ще багато. Тому ця допомога не остання. Він закликав усіх, хто має можливість, приєднатися до допомоги.

Від 2014 року колектив лікарні пережив переїзд із окупованого Луганська до Лисичанська, повторну окупацію, визволення, відбудову. Із початком повномасштабного вторгнення  все пішло по другому колу. Вже 26 лютого дістатися на роботу стало героїзмом: у Лисичанську точилися вуличні бої, а лікарі продовжували рятувати життя, не уявляючи, наскільки далеко зайшов ворог. Зрештою довелося переїжджати на Полтавщину, до Лубен.

«Війна – не тільки тяжкі випробування, – додає віце-президент Фонду Вілен Фаталов, – а й перевірка на людяність. Історії цих лікарів  вражають. Додатково дякуємо нашим партнерам – міжнародному фонду Nova Ukraine та мережі автозаправок ОККО – за цю можливість допомогти гуманітарним вантажем!».

«Капітально відремонтована до війни лікарня, – розповідає медичний директор Тетяна Бражнікова, – була багатофункціональною, науково-дослідницькою і клінічною базою Луганщини з найновітнішим обладнанням і найнижчим рівнем смертності в Україні та одним із найнижчих в Європі. Сьогодні заклад зруйновано вщент. Релокації як такої не було: повантажили апарати ШВЛ на машини «швидких» і поїхали. Не все обладнання вдалося докупити на заміну втраченому. Від початку відкриття вже встигли надати допомогу 3 тисячам діток громади - і місцевим, і переселенцям, зокрема й луганчанам. Маючи достатньо обладнання, зможемо допомогти ще більшій кількості діток. Усі ці послуги надаємо безкоштовно».

КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я Полтавської обласної ради»