Previous Next

На Полтавщині привітали спортсменів – переможців міжнародних змагань

Надрукувати

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін та голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький зустрілися з переможцями і призерами ІІІ Європейських ігор, чемпіонату світу з класичного пауерліфтингу, чемпіонату Європи з вільної боротьби та їхніми тренерами.

«Вкотре наші спортсмени доводять, що вони найкращі в світі. Я особисто спостерігав за всіма виступами полтавських хлопців і дівчат. Іноді доводилося перемикатися з однієї трансляції на іншу. Завдяки вам по всьому світу лунає гімн України та підіймається синьо-жовтий прапор. Ви приклад для наших молодих спортсменів, – зазначив Дмитро Лунін. – Область активно вкладається в спорт. Останні роки це пріоритет і військової адміністрації, і обласної ради. Наше завдання: якомога більше дітей залучити до спорту».

Привітав спортсменів та їх тренерів і голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький: «Всі види спорту важливі. Головне, що прапор України підіймається поміж призерів чи переможців майже на кожному змаганні, де беруть участь наші спортсмени. Це значить, що країна і Полтавщина йдуть правильним шляхом вкладаючи кошти і в молодь, і в спорт. Дух українців зараз гартується у війні проти росії. Ми дякуємо ЗСУ за те, що можемо будувати, можемо розвивати Полтавщину. Наш український спорт один із лідерів європейського та світового спорту».

Олександр Хижняк повернувся чемпіоном з ІІІ Європейських ігор із боксу та виборов першу ліцензію для української збірної на Олімпійські ігри 2024 року.

«Щасливий, що нам вдалося досягти такого високого результату. Для нас це дуже цінно й дуже почесно. Ми пишаємося тим, що наша область виборола першу ліцензію для участі в літніх олімпійських іграх 2024 року. Дякуємо за постійну підтримку та увагу. Дякуємо ЗСУ, що маємо можливість їздити за кордон. Для нас це дуже цінно. Важко стримувати сльози коли лунає гімн і підіймається прапор, особливо зараз».

Керівники області подякували спортсменам та їхнім наставникам за титанічні зусилля, розвиток спорту Полтавщини та вручили сертифікати на отримання грошової винагороди.