На Полтавщині 25% охочих навчатися у військових вишах – жінки

Надрукувати

Територіальним центром комплектації та соціальної підтримки Полтавської області цього року відібрано та направлено на навчання до військових вищих навчальних закладів понад 500 кандидатів, з них 25% – жінки. Про це на брифінгу в офіційному медіацінтрі Полтавщини розповів заступник начальника Полтавського обласного ТЦК та СП Владислав Литовченко. Ще понад 100 юнаків і дівчат будуть навчатися у військових коледжах сержантського складу.

«Для курсантів навіть в умовах постійних ракетних обстрілів з боку країни-терориста створені безпечні умови навчання: виші максимально розосереджені, обладнані надійними укриттями, курсанти не перебувають постійно на місці дислокації закладу», – зауважив Владислав Литовченко.

Навчання у військових вишах безплатне. Не сплачують курсанти й за проживання, харчування та забезпечення одягом і спорядженням. По закінченню навчання роботу шукати самотужки не доведеться, адже кожного офіцера відразу призначають на посаду. Крім того, у виші опанувати можна не лише спеціальності танкіста чи артилериста, можна здобути професію юриста, перекладача, журналіста, фінансиста, зв’язківця тощо.  

Працюють в ТЦК та СП і над адаптацією звільнених зі служби за різних обставин військовослужбовців.

«Співпрацюємо з Полтавським обласним центром зайнятості: вони мають цікаві пропозиції щодо видачі ваучерів для оплати за навчання, надання фінансової допомоги для започаткування власної справи, адресно пропонуємо працевлаштування», – повідомив заступник начальника  Полтавського обласного ТЦК та СП Едуард Бородай.