Previous Next

У 24 громадах Полтавщини сформовані молодіжні ради, – Марина Трохименко

Надрукувати
36 громад області прийняли Програму з реалізації молодіжної політики. У трьох громадах запроваджені молодіжні платформи. Про це повідомила начальник Управління молоді та спорту Полтавської ОВА Марина Трохименко під час апаратної наради. «Наразі молодіжні ради сформовані у 24 громадах Полтавщини. Нещодавно їх утворили в Миргородській, Зіньківській, Кобеляцькій, Комишнянській, Козельщинській, Опішнянській, Сенчанській, Великобудищанській, Великорублівській, Омельницькій, Лютенській, Мачухівській територіальних громадах», – розповіла Марина Трохименко.

За її словами, 19 громад області вже налагодили співпрацю з інститутами громадянського суспільства.
Аутсайдерами в реалізації молодіжної політики є Гребінківська, Лохвицька, Новосанжарська, Диканська, Опішнянська, Чорнухинська, Семенівська, Шишацька, Кам’янопотоківська, Петрівсько-Роменська, Щербанівська, Великосорочинська, Краснолуцька, Ланнівська громади.

«Із метою ефективного впровадження молодіжної політики на місцях ми провели 10 навчальних програм у форматі онлайн. У співпраці з проєктом USAID в Україні «Говерла» – триденні навчання з проєктного менеджменту для представників громад, які відповідають за роботу з молоддю. Також організували триденну базову програму «Молодіжний працівник», учасниками якої були 19 територіальних громад», – зауважила Марина Трохименко.

Фахівці Обласного молодіжного центру здійснили виїзди з консультаціями та практиками до 19 територіальних громад області. Крім того, провели 165 заходів для молоді з рухової активності, серед яких «Замість кави зроби справи», кар’єрне консультування, заходи з неформальної освіти, утвердження української ідентичності, тренінги з протидії насильству, кінопокази «Кіно просто неба», лекції серед молоді з мінної безпеки, заняття з безпечної поведінки «Кава у формі» спільно з ювенальною поліцією, започаткували танцювальну майстерню «Данс енд джой», функціонує клуб настільних ігор «Твій хід».

За результатами наради начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін наголосив, що у громадах необхідно посили роботу в напрямі реалізації молодіжної політики.