НСЗУ презентувала онлайн-мапу медзакладів, де можна отримати психологічну та психіатричну допомогу

Надрукувати

Знайти медзаклад, де надають психологічну та психіатричну допомогу, відтепер можна завдяки онлайн-мапі.

Національна служба здоров’я України презентувала разом із World Health Organization Ukraine та Координаційним центром КМУ/Mental Health UA онлайн-мапу «Надавачі медичної допомоги за напрямом: Психологічна та психіатрична допомога». Вона доступна за посиланням: https://cutt.ly/xwu337x2
На карті відображаються всі медзаклади, які надають психологічну та психіатричну допомогу за договором із НСЗУ.

- Безоплатно для пацієнтів.
- 8 201 лікарів.
- 3 346 медзакладів.
Голова НСЗУ Наталія Гусак зазначила, що з початком повномасштабної війни допомога у сфері ментального здоров’я стала одним із пріоритетів Програми медичних гарантій.
«Для підтримки цього напрямку роботи Національна служба здоров’я України реалізує окремий пакет Програми медгарантій – «Супровід і лікування дорослих і дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».
З початку року по психологічну допомогу до сімейних лікарів звернулися понад 17 тисяч українців. Завдяки онлайн-мапі, кожен може знайти найближчий медзаклад, де є лікарі, які надають фахову психологічну підтримку. Це і сімейні лікарі, які пройшли підготовку, і лікарі-спеціалісти: психологи, психіатри, психотерапевти, зокрема, дитячі», – зауважила Наталія Гусак.
В Україні діє Всеукраїнська програма ментального здоров’я, яка наближає доступ кожній людині до компетентної психосоціальної підтримки, – нагадала Ірина Микичак, директорка з координації органів центральної і виконавчої влади Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ та радниця прем’єр-міністра України.
«Ми переконані, що новий дашборд НСЗУ «Надавачі медичної допомоги за напрямом: Психологічна та психіатрична допомога» стане зручним інструментом, аби отримувач послуги міг знайти надавача тоді, коли це потрібно», – впевнена Ірина Микичак.
Як скористатися онлайн-мапою?
Зайдіть на сайт НСЗУ у розділ «Е-дані». Оберіть «Аналітичні панелі (Дашборди)» та перейдіть до дашборду «Надавачі медичної допомоги за напрямом: Психологічна та психіатрична допомога». За допомогою фільтрів можна обирати область, населений пункт чи спеціалізацію лікаря. Детальніше про те, як скористатися онлайн-мапою, читайте на сайті НСЗУ: http://surl.li/ivutb

За інформацією Національної служби здоров’я України.