Previous Next

«Укриття мають бути доступними під час повітряної тривоги для кожного жителя громади», – Максим Калінін

Надрукувати

Під час робочої поїздки до Великобудищанської та Краснолуцької громад Миргородського району заступник начальника ОВА Максим Калінін ознайомився з роботою кількох об’єктів. Це дитсадки, школи, амбулаторія сімейної медицини, релокований Бахмутський психоневрологічний інтернат, ЦНАП та поліцейська  дільниця. Оглянув, як облаштований побут у місцях компактного проживання для переселенців.

 Разом головами громад Миколою Шаблієм та Віктором Романенком  подивилися, як організували перебування дітей в укритті під час повітряної тривоги.  Захисні споруди Веприцького дитсадка, опорного закладу Веприка та Краснолуцької гімназії облаштовані всім необхідним.

 «Укриття мають бути доступними під час повітряної тривоги для кожного жителя громади. В умовах воєнного стану це пріоритетне питання. Йдеться про безпеку людей, – наголосив Максим Калінін. – Укриття, які оглянули, оснащені всім необхідним. Щодо облаштування матеріально-технічної бази дитсадка проговорили ключові моменти з головою громади та директоркою закладу. Крім того, з керівником Краснолуцької громади порушили питання придбання шкільного автобуса на умовах співфінансування з обласним бюджетом».

Оглянули хід капітального ремонту в амбулаторії сімейної медицини в Римарівці. В будівлі замінили дах. Нині перейшли до внутрішніх робіт. Почали заміну підлоги.  Медзаклад обслуговує жителів 15 сіл, має денний стаціонар.

Максим Калінін наголосив, що область спільно з громадами працює над тим, аби мешканці сіл не відчували проблем із наданням медичних послуг.