«Пліч-о-пліч»: Полтавщина допомагає відновлювати зруйновані населені пункти Херсонської області

Надрукувати

Полтавщина – одна з 15 областей, які долучилися до проєкту «Пліч-о-пліч» та допомагають відновлювати зруйновані села в Херсонській області. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Проєкт «Пліч-о-пліч» покликаний допомогти у відновленні громад, постраждалих від російської агресії, зокрема деокупованих населених пунктів.

«Ми об’єднані, консолідуємо зусилля, щоб підтримати країну і кожного постраждалого українця водночас. Постійно підтримуємо Херсонщину. За цей час передали сотні тонн гуманітарних вантажів, необхідних речей. Тепер долучаємося до відбудови регіону», – наголосив Дмитро Лунін.

У межах проєкту «Пліч-о-пліч» насамперед буде відновлено житло людей, потім – об’єкти соціальної інфраструктури. Полтавські фахівці виїжджали на місця, визначили, скільки пошкоджених об’єктів і які потрібно першочергово відновлювати.

Очільник ОВА розповів, що вже розпочали роботи в двох селах Херсонської області: Чкаловому Великоолександрівської громади та Правдиному Білозерської громади. «В обох селах плануємо допомогти відновити всі житлові будинки. У Правдиному капітального ремонту потребують ліцей, дитсадок та клуб, а поточного – сільська рада. Обговорюємо питання будівництва ФАПу, – розповів Дмитро Лунін. – У Чкаловому необхідний капремонт ліцею і дитячого садка, а також поточний ремонт клубу, сільради й фельдшерсько-акушерського пункту».

Наразі будівельники з Полтавщини працюють у пошкоджених домогосподарствах: у Чкаловому – 12 фахівців, у Правдиному – 6. Ремонтують покрівлі, вікна, двері й паркани.

Для відновлення об’єктів соціальної інфраструктури розробляють проєктно-кошторисну документацію.