Про особливості нарахування пільг та субсидій на неопалювальний період 2023 року

Надрукувати

Під час перерахунку житлових субсидій і пільг на неопалювальний період, який розпочався з 01.05.2023, в інформаційних системах Пенсійного фонду була використана інформація про тарифи та заборгованість на житлово-комунальні послуги, яку надавачі послуг направили до особистих електронних кабінетів на вебпорталі Фонду.

У результаті перерахунку виявилося, що не всі надавачі комунальних послуг сформували і направили достовірну інформацію про тарифи та наявні борги громадян. Зокрема, це стосується таких підприємств, як «Полтаватеплоенерго», «Лубнитеплоенерго», «Полтавагаз».

Відтак склалася ситуація, коли кошти за житлово-комунальні послуги нараховані вчасно, але у невірно визначених розмірах.

Відновлення виплати субсидій тим громадянам, яким вони були припинені внаслідок завантаження помилкової інформації зазначеними комунальними організаціями, можливе лише на підставі повторних звернень.

Як і раніше, для оформлення житлової субсидії потрібно подати заяву  про призначення та декларацію про доходи і витрати.

Варіанти оформлення субсидій такі:

- особисто до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади;

- до центру надання адміністративних послуг;

- в електронній формі через портал «Дія».

- поштою або особисто до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України від місця проживання; в електронній формі – через вебпортал електронних послуг ПФУ та мобільний застосунок ПФУ.

 Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області