На Полтавщині відзначили День поля

Надрукувати

Департамент агропромислового розвитку ОВА спільно з Полтавською державною сільськогосподарською дослідною станцією імені М.І. Вавилова та ДП «ДГ «Степне» Інституту свинарства і АПВ НААН провели День поля у селі Степне Полтавського району.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОВА Олег Палій зазначив, що проведення таких заходів є важливими для виявлення потенційно найкращих сортів та гібридів, які підходять для умов Полтавської області, зокрема враховуючи і їх посухостійкі якості.

Учасникам наради на дослідному полі представили різні сорти й гібриди (озимої пшениці, озимого жита, озимого і ярого ячменю та тритікале), ранніх зернових культур різних селекційних центрів України.

Також відвідувачі ознайомилися з різними технологіями основного обробітку ґрунту, різних схем удобрення й захисту сільськогосподарських культур.

Провідні фахівці та представники розробників сортів надали вичерпні роз’яснення щодо якісних показників кожного сорту. Агровиробники зацікавились представленими сортами та виявили бажання придбати їх для посіву у своїх господарствах.