Previous Next

На Полтавщині з початку року офіційно працевлаштували майже 5000 людей – це результат превентивної діяльності органів Держпраці

Надрукувати

Протягом 6 місяців цього року за результатами проведених превентивних заходів щодо працевлаштування незадекларованих робітників офіційно працевлаштовано майже 5000 осіб у різних сферах господарювання. Про це на брифінгу в медіацентрі Полтавщини повідомив начальник управління інспекційної діяльності у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Віталій Гринюк.

Нині робота фахівців управління спрямована на виконання превентивних заходів, зокрема інформаційно-роз’яснювальну роботу, бо на час воєнного стану заходи державного нагляду (контролю) можуть проводити лише за певних умов.

«Підставою для позапланових перевірок на сьогодні є звернення людей про порушення, що спричинило шкоду їхнім правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави, з додаванням документі чи їх копій, що підтверджують такі порушення, доручення Прем’єр-міністра України, аварія, смерть потерпілого внаслідок нещасного випадку чи професійне захворювання, що було пов’язане з діяльністю суб’єкта господарювання. На сьогодні в області заплановані перевірки 21 суб’єкта господарювання. Люди до нас звертаються, тому кількість заходів державного нагляду (контролю) тільки збільшуватиметься», – зауважив Віталій Гринюк.

Завдання, які ставить перед собою управління амбітні: зниження рівня незадекларованої праці, виробничого травматизму та сприяння відновленню економіки.