Previous Next

Порядок реєстрації та отримання офіційного статусу «волонтер» обговорили в обласному центрі

Надрукувати

Порядок реєстрації та отримання офіційного статусу «волонтер» і особливості перетину кордону волонтерами обговорили на нараді в обласній військовій адміністрації.

«Процедура включення до Реєстру волонтерів доволі проста. Благодійник – фізична особа подає до територіального податкового органу в паперовій чи електронній формі заяву із зазначенням реквізитів рахунків, відкритих у банках на ім'я такого волонтера, що призначені для здійснення благодійної діяльності, реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта», – розповіла начальник управління податкових сервісів ГУ Державної податкової служби у Полтавській області Ірина Сорокіна.

Внесення відомостей до Реєстру волонтерів здійснюється за заявницьким принципом протягом одного робочого дня.

Начальник управління інфраструктури ОВА Світлана Лоскот повідомила, що порядок перетину державного кордону регулюється затвердженими постановою Кабінету Міністрів України правилами. Відповідно рішення про виїзд за межі України водіїв, які здійснюють перевезення для потреб ЗСУ, інших військових формувань, а також медичних вантажів, гуманітарної допомоги ухвалюють Міністерство інфраструктури України чи обласні, Київська міська військові адміністрації, за наявності відповідного обґрунтування щодо обсягів вантажів і кількості транспортних засобів, необхідних для їх перевезення. Ці дані надають військові, правоохоронні органи, військові адміністрації, медичні заклади, відправники чи отримувачі гуманітарної допомоги. Відомості про таких осіб вносяться до інформаційної системи «Шлях».

Учасники наради відзначили, що під час волонтерської діяльності часто доводиться стикатися з іншими бюрократичними перепонами. Вирішили провести ще одну предметну зустріч для окреслення актуальних питань і можливих шляхів їх вирішення.