На Полтавщині 680 людей отримали ваучер на навчання

Надрукувати

Жителі Полтавщини можуть отримати ваучер на навчання за 123 професіями, спеціальностями, які актуальні на ринку праці. Про це на брифінгу в медіацентрі Полтавщини повідомила директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

«Ваучер – документ встановленого зразка, що дає право певним категоріям осіб оплатити вартість навчання, але не більше ніж 26800 гривень. Він надається центром зайнятості одноразово тим особам, які мають професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту, – розповіла Катерина Клавдієва. – На Полтавщині уже 680 людей отримали ваучер на навчання».

Ваучер надається: особам старшим ніж 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, до досягнення ними пенсійного віку; особам, звільненим із військової служби у звʼязку зі скороченням чисельності, штату або за станом здоровʼя до досягнення ними пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років; особам, звільненим із військової служби після участі у проведенні АТО до досягнення ними пенсійного віку та за умови звернення протягом 3 років; особам, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення; особам, які в період воєнного стану в Україні отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок військової агресії; внутрішньо переміщеним особам працездатного віку; особам з інвалідністю.

Навчання здійснюють заклади професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, підприємства, установи та організації, які мають ліцензію на освітню діяльність, за затвердженим Мінекономіки переліком професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Для отримання ваучера особа подає центру зайнятості заяву, а також:
паспорт;
трудову книжку (дублікат трудової книжки);
документ про професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту (дублікат такого документа);
реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Крім того, попередню заявку можна подати онлайн на порталі Державної служби зайнятості. 

Перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, – за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/publikaciya/perelik-profesiy-specialnostey-dlya-navchannya-za-yakymy-mozhe-buty-vydanyy-vaucher