Previous Next

На Полтавщині працівників поліції привітали з професійним святом

Надрукувати

В обласному центрі в день восьмої річниці створення Національної поліції України привітали правоохоронців із професійним святом і вручили почесні відзнаки.

Начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін зазначив, що поліцейські Полтавщини показали високий рівень професіоналізму й належну організацію роботи в нових умовах, героїзм під час виконання службових обовʼязків.
«Кожен із вас свого часу прийняв присягу, а разом із нею й високу відповідальність перед українським народом. Ви вірні цій присязі. Поліцейські були на варті безпеки та порядку щодня. А зараз ви ще й стоїте на захисті нашої країни пліч-о-пліч зі Збройними силами України. Дякую за вашу відданість роботі. Відданість державі. Відданість своєму народу», – наголосив Дмитро Лунін.
Начальник ГУНП в Полтавській області генерал поліції Євген Рогачов зазначив, що попри війну органи поліції продовжують вдосконалювати свою роботу та впроваджувати реформи.
«Війна для кожного – це не лише випробування, це досвід, перевірка на міцність, витримку, силу духу. З перших днів повномасштабного вторгнення поліція виконує завдання з оборони держави. Надалі нас чекає важлива місія – підтримання правопорядку на деокупованих територіях. До цього також залучають правоохоронців. Впевнений, ми впораємося з усіма викликами. Для цього об’єднаємо зусилля і працюватимемо як єдиний механізм», – сказав Євген Рогачов.
Перший заступник голови облради Олександр Лемешко наголосив, що депутатський корпус завжди підтримував ініціативи Нацполіції, зокрема й територіального підрозділу щодо забезпечення правопорядку в області.
«Порівняно з іншими регіонами в нас на високому рівні виконання програм щодо підтримки силових структур. Це свідчить про довіру до вашого професіоналізму. В умовах війни виконання функціональних обов’язків та забезпечення правопорядку в нашому регіоні на високому рівні», – сказав Олександр Лемешко.
Із початку повномасштабного вторгнення рф в Україну обласною військовою адміністрацією спільно з депутатським корпусом обласної ради виділено понад 21 млн грн задля належного матеріального забезпечення підрозділів правоохоронної системи Полтавщини, оснащення особового складу технічними засобами. Це дозволило придбати нові службові автомобілі, човни, генератори, системи відеоспостереження, пально-мастильні матеріали, побудувати систему цифрового зв’язку. Реалізуються проєкти «Поліцейський офіцер громади» та «Безпечна Полтавщина».