Previous Next

У Полтаві презентували матеріали щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Надрукувати

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася презентація щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини та громадянина в Україні у 2022 році.

«Протягом минулого року до Офісу Уповноваженого надійшло понад 42 000 звернень. Ми суттєво змінили підхід у роботі зі зверненнями громадян, оновили гарячу лінію з можливістю опрацювати кожен вхідний дзвінок і надавати фахову консультацію, – розповів у відеозверненні Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. – Значно змінився підхід до роботи по всій території України. Докладаємо зусиль для розбудови сильної регіональної мережі представників Уповноваженого, відповідальних за конкретну адміністративну одиницю».

Участь у заході також взяли заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко та заступник голови Полтавської обласної ради Олексій Чепурко.

«Понад 9 років нам доводиться воювати з ворогом, який не має жодних моральних принципів. Викрадення дітей, ракетні удари по домівках цивільних, катування. На жаль, цей перелік можна довго продовжувати. І кожен пункт – результат дій російського ворога, – розповів Ігор Панченко. – Усі ми з нетерпінням чекаємо повернення з полону всіх наших захисників і захисниць, кожного українця та українку. Це один із важливих напрямів діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця і всієї його команди».

Заступник начальника ОВА зазначив, що наприкінці травня в Полтаві запрацювало регіональне представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини. Полтавщина стала першим регіоном, де створили такий підрозділ сучасного зразка.

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Полтавській області Владислав Носенко розповів про стан дотримання прав людини на території Полтавського регіону.

«Полтавщина прийняла близько 200 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Для їх проживання на території регіону облаштовано 229 місць компактного поселення. Протягом цього року ми відвідали 58 МКП, – розповів Владислав Носенко. – Також цьогоріч до нас звернулися 97 громадян щодо порушення права на доступ до публічної інформації на території області».

Щорічна доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини та громадянина в Україні у 2022 році доступна за посиланням: https://ombudsman.gov.ua/report-2022/postrazhdali-vid-zbroinoi-ahresii-rosiiskoi-federatsii