Previous Next

Комунікаційна кампанія «Ти як?» допомагає українцям піклуватися про ментальне здоров’я

Надрукувати

У березні 2023 року стартувала комунікаційна кампанія «Ти як?», яка є одним із ключових «пазлів» Всеукраїнської програми ментального здоров'я, яка впроваджується в Україні за ініціативою першої леді Олена Зеленська. Фактично це велика просвітницька робота, мета якої – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я.

Першим викликом комунікаційної кампанії було донести людям, що вони, їхнє самопочуття «на часі». Що ментальне здоров’я так само важливе, як і фізичне. Що це один із факторів, який впливає на продуктивність людини, її здатність відновлюватися, а відповідно – на економіку та можливість відновлення в контексті цілої країни.

Наразі наступний етап комунікаційної кампанії – популяризувати на якомога більшу аудиторію практичні поради, техніки самодопомоги та підтримки інших. Тому що за оцінками експертів 80 % людей можуть впоратися самостійно, якщо опанують відповідні навички.

Саме тому на спеціальній сторінці «Ти як?»https://www.howareu.com/ вже зібрані вправи та техніки самодопомоги, контакти гарячих ліній в Україні та за кордоном, партнерів та верифікованих сервісів та інша важлива інформація, яка постійно оновлюється.

Комунікаційна кампанія «Ти як?» реалізується за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт. Сприяння у виготовленні та поширенні інформаційно-просвітницьких матеріалів надали Міжнародна організація з міграції (IOM Ukraine), рекламний холдинг Megapolis, благодійний фонд BGV.

#тияк