Previous Next

«На Полтавщині середній розмір пенсії зріс на 612 гривень», – Володимир Тараторін

Надрукувати

На Полтавщині Пенсійний фонд охопив різними видами соціальних виплат понад 475 тисяч осіб. Основною залишається виплата пенсій, середній рівень якої нині становить 5118 грн. Про це під час апаратної наради повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Полтавській області Володимир Тараторін.

«За шість місяців поточного року відповідно до законодавчих змін в області провели 34 масові перерахунки соціальних виплат. Завдяки цьому на Полтавщині середній розмір пенсії зріс на 612 гривень, що становить 14%. Так, потреба в коштах на всі соціальні виплати цьогоріч збільшилась на 227 мільйонів гривень і становить 14 мільярдів гривень. Фінансування соціальних виплат здійснюється без жодних затримок», – розповів Володимир Тараторін.

За його словами, планові показники з надходження коштів до пенсійного бюджету виконані на 113,4%. Із початку року акумульовано 4,7 млрд грн єдиного внеску та інших платежів, адміністрування яких здійснює Пенсійний фонд України спільно з органами Державної податкової служби.

«Серед інших пріоритетів нашої роботи залишається своєчасне та якісне обслуговування громадян. Через мережу сервісних центрів Пенсійного фонду України в області люди протягом півріччя одержали 256 тисяч послуг. Понад 15 тисяч надано за дистанційними запитами через вебпортал, територіальні громади, застосунок «Дія»», – додав Володимир Тараторін.

Крім того, в області триває робота щодо створення відповідних електронних кабінетів на офіційному вебпорталі Пенсійного фонду України комунальними установами та ЦНАПами з метою оптимізації надання послуг громадянам.2изменено 13:44