Previous Next

Полтавський аеропорт у березні відправить перший рейс до Єгипту

Надрукувати

Перший рейс з Міжнародного аеропорту «Аеропорт-Полтава» до єгипетського міста Шарм-ель-шейх запланований на 26 березня 2019 року. Туроператори вже почали продаж квитків. Рейси до Шарм-ель-Шейха будуть регулярними. Літаки відправлятимуться щовівторка о 16.00 год. з Полтави. З червня вильоти будуть здійснюватися в четвер та неділю.

Про це повідомив генеральний директор компанії Join Up Дмитро Сєроухов.

«Ми оцінили можливості ринку. Потрібно впроваджувати вильоти не тільки з міст-мільйонників, а й з обласних центрів. Туроператори вже почали продаж квитків. У нас повністю все готово. Плануються також регулярні рейси до Туреччини. Перший  запланований на 2 травня до Анталії.  У травні вильоти плануються раз на тиждень. З початку літа – двічі на тиждень. Відтак полтавський аеропорт з літа  матиме 4 міжнародних вильоти на нових та якісних літаках, розрахованих на 139-180 пасажирів», – розповів Дмитро Сєроухов.

За словами в.о. генерального директора ПОКП «Аеропорт-Полтава» Володимира Окари,  аеропорт «Аеропорт-Полтава» готовий приймати та відправляти літаки весною, влітку та восени.

«Нині починаємо готувати аеропорт до вильотів взимку. Нам необхідно придбати спеціальну машину для забезпечення безпеки польотів взимку. Її вартість понад 1 млн грн. Повністю готова злітна смуга та термінал», – сказав Володимир Окара.

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький повідомив, що також регулярні рейси планують до Одеси та Львова.  Однак їх запровадять у разі попиту пасажирів.

«Всі пам’ятають, в якому стані був аеропорт. Ми його частково відновили. Нині ми спроможні здійснювати міжнародні авіаперельоти. 26 березня відбудеться перший рейс до Єгипту. Аеропорт готовий як приймати, так  і відправляти літаки», – наголосив Андрій Пісоцький.

Також Полтавська облдержадміністрація, Товариство з обмеженою відповідальністю «Join UP» та Полтавське обласне комунальне підприємство «Аеропорт-Полтава» підписали меморандум про співпрацю.

Літаки, які обслуговуватиме наразі полтавський аеропорт, – Боїнги модифікації 737 місткістю від 139 до 189 пасажирів.

Продаж квитків уже відкритий. Продажі ведуть всі турагенства Полтави та Полтавської області. Більша частина квитків на перший рейс уже продана. Також продаж відкритий і на наступні рейси.