Previous Next

Уряд схвалив Нацплан управління відходами до 2030 року, — Зубко

Надрукувати

Уряд схвалив Нацплан управління відходами до 2030 року, — Зубко

Уряд на своєму засіданні схвалив Національний план управління відходами до 2030 року! Це детальна маршрутна карта виконання Нацстратегії управління відходами, яка спрямована на побудову в Україні системи управління відходами на основі стандартів ЄС та економіки замкненого циклу. Про це повідомив після засідання Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За його словами, виконання Нацплану – дуже важливе для розвитку регіонів. Ключове:

«Органи влади на місцях та місцеве самоврядування мають вже зараз готувати регіональні плани управління відходами. Вже зараз потрібно активно використовувати інструменти міжмуніципального співробітництва, готувати кадри, які працюватимуть у сфері управління відходами», — наголосив Зубко.

Урядовець підкреслив, що затвердження Національного плану отримало схвальну оцінку від представництва ЄС в Україні. На їх переконання, прийняття Нацплану —  позитивний і важливий крок до  гармонізації української політики і законодавства в сфері управління відходами с законодавством ЄС в цьому секторі.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України