Previous Next

Заклади освіти Полтавщини отримали набори від ЮНІСЕФ і ноутбуки

Надрукувати

Гуманітарну допомогу, яка надійшла від ЮНІСЕФ для навчальних закладів області, розподілили між школами у громадах Полтавщини. Це 140 наборів для розвитку дошкільнят, 200 спортивних наборів, 200 наборів «Школа в коробці», 200 наплічників для учнів 1-4 класів та 300 рюкзаків для вчителів.

«Полтавщина отримала від ЮНІСЕФ більше тисячі наборів для шкіл і дитсадків. Це бокси для раннього розвитку, уроків фізкультури, інтерактивних занять та персональні набори для першокласників і вчителів. Гуманітарну допомогу розподілили між усіма громадами регіону. Таким чином 80% учнів початкових класів шкіл області зможуть використовувати ці набори, – зауважив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. – Бокси розподіляли згідно з заявками громад. Вдячні ЮНІСЕФ за підтримку. Набори допоможуть покращити доступ до освітніх послуг в умовах воєнного стану».

У наборах – зошити, крейда, фарби, маркери, кольоровий папір, навчальне приладдя для занять геометрією, спортивне спорядження, розвиваючі ігри, м’ячі, конструктор. У рюкзаках для вчителів – повербанк, жорсткий диск, навушники, ліхтарик, футболка. 

Також для Гадяцького вищого професійного аграрного училища та Професійного аграрного ліцею в Кобеляках передали 28 ноутбуків.

«Надана техніка підвищить якість надання освітніх послуг у галузі професійної освіти, стане підтримкою організації освітнього процесу», – зазначив директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський. 

Ноутбуки придбані в межах Програми ЄC «EU4Skills: кращі навички для сучасної України» польським Фондом міжнародної солідарності. Їх розподілили між 52 закладами професійно-технічної освіти України, серед яких два заклади з Полтавщини.