Previous Next

Понад 250 мільйонів гривень з обласного бюджету передбачено цьогоріч на обороноздатність Полтавщини

Надрукувати
Цього року в бюджеті області для потреб обороноздатності передбачено 252 млн грн, з яких уже профінансовано 117 млн грн. Відповідно з місцевих бюджетів – 747 млн грн, вже спрямовано 390 млн грн.
Про це під час брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини повідомив заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін.
«Вже майже півтора року триває повномасштабна війна. Із початку російського вторгнення й донині одним із пріоритетних завдань є допомога нашим захисникам і захисницям. Тому область працює в унісон разом із громадами, волонтерами, благодійниками й бізнесом», – зауважив Максим Калінін.
Заступник начальника ОВА додав, що торік з обласного бюджету на заходи щодо зміцнення обороноздатності регіону та тероборону було спрямовано 241 млн грн, з місцевих бюджетів – 452 млн грн.
Кошти розподілили на військові частини, підрозділи системи МВС, СБУ, ДФТГ і захист об’єктів критичної інфраструктури.
«Також придбали та передали нашим військовим 40 житлових і 6 банних комплексів, 3000 комплектів літньої форми та 3000 комплектів зимової форми одягу, 1600 пар тактичного взуття, 6 вантажних автівок та мобільну кухню», – сказав Максим Калінін. У співпраці з обласною радою, відповідальним бізнесом, волонтерами, міжнародними партнерами, гуманітарними та благодійними організаціями, передали військовим бронежилети та каски, понад 100 тонн питної води і продуктів харчування, захищені мобільні телефони, генератори, старлінки. Загалом близько 3 тисяч одиниць техніки. Спільно з волонтерами на потреби військових передали понад 120 автомобілів.
Максим Калінін розповів і про підтримку 116 бригади тероборони.
«Відвідуємо позиції, де дислокується наша бригада, зокрема на Донецькому напрямку. Днями привітали бригаду з п’ятою річницею створення. Нагородили наших героїв почесними грамотами від ОВА та високими державними нагородами. А також передали ще чотири потужні квадрокоптери», – розповів Максим Калінін.
Додав, що активна співпраця області, громад, волонтерів, міжнародних партнерів триває й надалі, щоб мати можливість забезпечити наших військових усім необхідним.