Допомога Херсонщині, нове медобладнання, спортивні перемоги – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Розповів, що в обласному онкодиспансері встановлені перший у регіоні лінійний прискорювач і сучасний комп'ютерний томограф.
Комунальники Полтавщини продовжують допомагати колегам ліквідовувати наслідки підтоплення на Херсонщині.
Поінформував, що перевірку захисних споруд у регіоні завершили. Спеціалісти оглянули 2460 укриттів.
Зазначив, що в обласному центрі запрацювало Почесне Консульство Литовської Республіки у Полтавській області.
Окрім того, Полтавщина долучилася до проєкту «Захист довкілля у всьому світі», завдяки якому громади створюватимуть спільну систему роздільного збору відходів.  
«Плануємо облаштувати ще три комплекси WіM на дорогах загального користування місцевого значення», – додав Дмитро Лунін.
За його словами, на обласному форумі «Економічна освіта. Полтавщина» обговорили розширення у школах дисциплін з економічної грамотності.
Також у Полтаві представили фотовиставку-реквієм за загиблими внаслідок війни українськими спортсменами. В експозиції є і світлини жителів Полтавщини.
Двоє освітян з області стали лауреатами всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023».
Із нагоди професійного свята відзначили держслужбовців почесними грамотами.
Серед спортивних здобутків: два світові рекорди встановив полтавець Анатолій Новописьменний на чемпіонаті світу з класичного пауерліфтингу. Полтавка Катерина Ступак стала чемпіонкою світу з тхеквондо ВТФ серед школярів.
У Кракові стартували ІІІ Європейські ігри. П'ять медалей уже завоювали веслувальники з Полтавщини. Людмила Лузан здобула два «золота» і «срібло». Ігор Трунов та Олег Кухарик – «золото» і «срібло».