Дмитро Лунін зустрівся зі студентами Полтавської політехніки

Надрукувати

Про особливості роботи обласної військової адміністрації, її завдання та основні виклики в роботі розповів начальник ОВА Дмитро Лунін на зустрічі зі студентами Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Після 24 лютого змінилося все в нашій країні. Перше завдання, яке ми отримали, – забезпечити обороноздатність регіону шляхом координації дій силових структур і правоохоронних органів, – розповів Дмитро Лунін. – Інше – забезпечити транспортне сполучення і підтримку внутрішньо переміщених осіб. Ми приймали сотні тисяч людей щодня. Це велике навантаження на всі служби й органи місцевого самоврядування. Наразі в області зареєстровано понад 189 тисяч переселенців».

Крім того, заклади охорони здоров’я приймають багато людей із Харківської, Сумської, Донецької, Луганської, Херсонської та Миколаївської областей. Полтавщина є хабом реабілітації наших захисників і захисниць.

«Ми активно допомагаємо Херсонщині. Постійно направляємо гуманітарну допомогу. Наразі для ліквідації наслідків затоплення залучені майже 60 фахівців з області та близько 20 одиниць техніки», – наголосив Дмитро Лунін.

Голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури Олег Діденко зауважив, що депутатський корпус спільно з обласною адміністрацією працюють над тим, щоб молодь залишалася в Україні й працювала над її відновленням.